Nieuwsbrief oktober 2022

Harmonie Excelsior na 125 jaar nog steeds springlevend
Op de eerste kerstdag in 1896 is een aantal muzikanten bij elkaar gekomen om samen muziek te maken en werd Harmonie Excelsior Noord-Scharwoude opgericht. Nu 125 jaar later wordt er nog steeds met veel plezier samen muziek gemaakt op woensdagavond door de slagwerkgroep en donderdagavond door het leerlingenorkest HELLO en het grote orkest.
Wil je zelf een instrument leren spelen of speel je al een instrument en zoek je een gezellige vereniging om je bij aan te sluiten? Kom dan een keer langs om mee te repeteren.
Nieuwe dirigent voor het grote orkest
Sinds de zomer heeft het grote orkest van Harmonie Excelsior een nieuwe dirigent. Jan van der Plas is jong, enthousiast en bevlogen. In zijn werk probeert Jan het onderscheid tussen het publiek en de muzikanten te laten verdwijnen. Tijdens het gezamenlijke concert, met Het Blazersensemble uit Heerhugowaard op 27 november, dirigeert Jan zijn eerste officiële concert met Harmonie Excelsior.
Met deze nieuwe muzikale leider is Harmonie Excelsior helemaal klaar voor de toekomst
Play-in 6 november
Op zondag 6 november nodigen we alle muzikanten uit de wijde omgeving uit voor een muzikaal feestje. Met als thema “Around the world” willen we in een dag een muzikale reis met elkaar maken, waarbij we in de ochtend starten met repeteren en de reis afsluiten met een spetterend concert in de Binding. Iedereen die slagwerk of een blaasinstrument speelt is van harte uitgenodigd mee te doen. Meer informatie en inschrijven via www.harmonieexcelsior.com